El mercado de la climatización en España se redujo un 16% desde 2008

Fecha publicación: 2011-02-23

Recomendar notícia:

 

El mercado de la climatización en España se redujo un 16% desde 2008

El sector de la climatització, que integra fabricants i instal.ladors de sistemes d'aire condicionat, calefacció i refrigeració, va aconseguir a Espanya el 2010 un volum de negoci de 4.440 milions d'euros i va proporcionar 26.000 llocs de treball, segons les dades facilitades per les tres principals associacions del sector, l'Associació de Fabricants d'Equips de Climatització (Afec); l'Associació de Fabricants de Generadors i Emissors de calor per aigua calenta (Fegeca) i l'Associació Nacional d'Empreses de Fred i Climatització (Anefryc). Aquestes xifres posen de manifest una contracció del mercat global d'aquests tres sectors de l'ordre del 16% respecte a les xifres registrades el 2008.

 

En el cas de les activitats d'aire condicionat i de la calefacció, la principal raó d'aquest decreixement es deu, fonamentalment, als efectes de la crisi del mercat immobiliari, a la qual s'ha de sumar la desfavorable situació econòmica en general. Pel que fa al fred industrial, la caiguda del consum i de l'activitat industrial són els factors que, de forma primordial, han generat aquest descens.

 

Calefacció i aire condicionat continuen sent els principals generadors de negoci en la indústria de la climatització amb una facturació de 1.100 milions d'euros aproximadament cada un, i exportacions per valor de 144 milions i 200 milions, respectivament. L'activitat dedicada a la refrigeració o fred industrial va registrar unes vendes per valor de 700 milions d'euros, dels quals 100 corresponen a l'exportació.

Aire acondicionado Hospitalet de Llobregat Calderas Hospitalet de Llobregat Calentadores Hospitalet de Llobregat Calefacción Hospitalet de Llobregat Precios aire acondicionado Ofertas aire acondicionado Instalar aire acondicionado Mejores precios calderas Mejores precios aire acondicionado